Patlıcan için:
• 2 adet patlıcan
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel sos için:
• 1 yemek kaşığı ereyağı
• 1 yemek kaşığı tam buğday unu
• 1,5 su bardağı soğuk süt
• 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi
• 1 tutam tuz
• 1 tutam karabiber
Kıymalı harç için:
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet soğan
• 1 adet havuç
• 1 diş sarımsak
• 250 gram yağsız kıyma
• 2 adet rendelenmiş domates
• 1/2 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?
1. Patlıcanları alacalı soyduktan sonra uzunlamasına ince ince dilimleyelim.
2. Patlıcan dilimlerini Bimeks Turbomeks Tavasına dizelim.
3. Üzerine zeytinyağı sürüp Önceden ısıtılmış Bimeks Turbomeks’te180 derecede 15 dakika pişirelim.
4. Beşamel sos için tereyağını tencereye alıp eritelim.
5. Eriyince unu ekleyip çırpma teli ile unun kokusu çıkana kadar karıştıralım.
6. Ardından yavaş yavaş soğuk sütü ekleyip çırpmaya devam edelim. Her seferinde yarım su bardağı ekleyip kıvam alana kadar çırpalım.
7. Kıvam alınca muskat, tuz ve karabiberi ekleyip kenara alalım.
8. Sosunuzun kıvamı çok katı olursa biraz daha süt ekleyip çırparak açabilirsiniz.
9. Kıymalı harç için soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
10. Havucu ve sarımsağı ilave edip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edelim.
11. Kıymayı da ekleyip renk alana kadar kavurmaya devam edelim.
12. Son olarak rendelenmiş domates ve baharatları da ekleyip kısık ateşte pişirelim.
13. Bimeks Turbomeks Tavasına yapacağımız lazanyanın büyüklüğü kadar beşamel sos sürelim.
14. Üzerine sırasıyla patlıcan dilimleri, kıymalı harç, beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyelim.
15. En üst katı için biraz beşamel ve kaşar peyniri ayırıp patlıcan dilimleri bitene kadar tekrarlayalım.
16. Önceden ısıtılmış Bimeks Turbomeks’te pişirelim. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder