Bimeks Turbomeks İle Çökertme Kebabı

Malzemeler

1 kg patates
600 gr biftek
2 soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Kekik
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Sos için
3 domates
1 su bardağı domates püresi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Maydanoz

Yapılışı

Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin. Suyunu döküp patatesleri iyice kurulayın. Bimeks Tavasında ve kızgın yağda kızartın.Kızaran patatesleri çıkarın. ( Dilerseniz patatesleri yağla harmanlayarak da tava da pişirebilirisiniz. He daha az yağ kullanmış  hem de daha sağlıklı beslenmiş olursunuz.
Bimeks Tavasına soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Etleri şerit halinde kesin ve soğanlara ekleyin. Bimeks Turbomeks 150 Derecede kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biber ekleyin.
Sos için, domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun. Domates püresini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Servis tabağına patatesleri yayın. Üzerine etleri yerleştirip sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sos ekleyin ve maydanoz ile süsleyin.
Çökertme kebabının yanına ne yapılır diyenlerdenseniz, yemeğinizi kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar