Malzemeler
• 1 kg patates
• 600 gr biftek
• 2 soğan
• 5 yemek kaşığı zeytinyağı
• Tuz
• Karabiber
• Kimyon
• Kırmızı pul biber
• Kekik
Kızartmak için
• Ayçiçek yağı
• Sos için
• 3 domates
• 1 su bardağı domates püresi
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• Tuz
• Karabiber
• Üzeri için
• Sarımsaklı yoğurt
• Maydanoz
Yapılışı
• Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin. Suyunu döküp patatesleri iyice kurulayın. Bimeks Tavasında ve kızgın yağda kızartın.Kızaran patatesleri çıkarın. ( Dilerseniz patatesleri yağla harmanlayarak da tava da pişirebilirisiniz. He daha az yağ kullanmış hem de daha sağlıklı beslenmiş olursunuz.
• Bimeks Tavasına soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
• Etleri şerit halinde kesin ve soğanlara ekleyin. Bimeks Turbomeks 150 Derecede kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biber ekleyin.
• Sos için, domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun. Domates püresini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
• Servis tabağına patatesleri yayın. Üzerine etleri yerleştirip sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sos ekleyin ve maydanoz ile süsleyin.
• Çökertme kebabının yanına ne yapılır diyenlerdenseniz, yemeğinizi kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder