Kitel

Bimeks Turbomeks İle Kitel Tarifi
Pişme süresi: 8 Dakikadır.
Malzemeleri
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı soğuk su
2 yemek kaşığı kuru reyhan
Tuz
İç Harcı İçin
200 gr. yağlı kıyma
½ su bardağı haşlanmış pirinç
1 adet soğan – rende
Tuz
Karabiber
Kuru reyhan
Yapılışı
İrmik ve ince bulguru suda şişinceye kadar bırakın. Reyhanı ve tuzu ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.İç harç için olan tüm malzemeleri çiğden karıştırın.
Kitel hamurunuzdan bir parça alıp elinizde yuvarlak açın, içine harçtan yerleştirip, bir parça daha yuvarlak açın ve üzerine kapatıp kenarlarından iyice birleştirin.
Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp Bimeks Turbomeks Tavasında kaynayan tuzlu suda sekiz dakika kadar haşlayın.

Afiyet olsun!

Yorumlar