Bimeks Turbomeks İle Yumuşacık Lavaş Ekmek


Malzemeler

3 çay bardağı un
3.5 çay bardağı soğuk su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı

1. Genişçe bir kaba unu eleyerek ekleyelim bu önemli. Tuz koyalım.
2. Üzerine yavaş yavaş su ilave ederek karıştıralım.
3. Topak kalmayana kadar güzelce karıştıralım. Dilerseniz elektrikli mikser de kullanabilirsiniz.
4. Sonra 1 yemek kaşığı yağ ekleyip karıştıralım.
5. Krep hamuruna benzer akışkan kıvamlı bir hamur olacak. Yanmaz yapışmaz tavayı ocağa alıp ısıtalım.
6. Tavayı yağlamıyoruz! Hazırladığımız hamurdan 1 kepçe Önceden ısıtılmış Bimesk Turbomeks ızgara alanına dökelim.
7. Kepçenin alt kısmıyla hafif daireler çizerek yaydıralım.
8. Üzeri hafif hafif kurumaya başlayana kadar bu şekilde orta ateşte pişirelim.
9. Sonrasında hamuru çatlatmadan spatula ile dikkatlice ters çevirip diğer yüzünü de 1-2 dakika pişirelim.
10. Hafif hafif baloncuklar oluşmaya başlayınca şişen yerlerden spatula ile bastıralım diğer kısımlarında şişmesini bu şekilde sağlayalım.
11. Spatula ile baskı uygulayarak, döndüre döndüre bastırarak döndürerek arkalı önlü hamuru kurutmadan pişirelim.
12. Pişen lavaşlarımızı kurumamaları için bir bezin altına koyalım. Yumuşacık olan çok pratik bu yöntemle sizler de harika lavaşlar hazırlayabilirsiniz. 
Afiyet Olsun!

Yorumlar