Malzemeler
• 200 gr kıyma
• 4 orta boy kabak
• 1 büyük soğan
• 1 küçük kapya biber
• 1 sivri biber
• 1 büyük diş sarımsak
• 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ (zeytinyağıyla karışık kullandım)
• 2 büyük domates
• 1 tatlı kaşığı salça
• Biraz kırmızı toz biber
• Biraz pul biber
• 1 fiske kekik
• 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Bimeks Tavasına Yağ koyalım. İçine yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri ekleyip pembeleşene kadar kavuralım.Üzerine kıyma ve kıydığımız sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edelim.Kavrulan kıymaya salçayı ekleyip kavurduktan sonra yemeklik doğradımız domatesi ekleyip 1 dk daha kavuralım.
Üzerine doğradığımız kabakları baharatları ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
En son 1 bardak sıcak su ekleyip Bimeks Turbomeks’in kapağını kapatalım.
Ara ara karıştırarak kabaklar yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim.
Pişme Süresi:15 Dk
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder