Bimeks Turbomeks ile Kabak Graten


Malzemeler

• 4 adet büyük boy kabak
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 3-4 dal dereotu

Beşamel sos için:

• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı un
• 3,5 - 4 su bardağı süt
• 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
• 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

• 120 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı

Kabakları çizikler şeklinde soyarak halka halka doğrayın. Kesmiş olduğunuz kabakların üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ekleyip güzelce harmanlayın. Bimeks  Turbomeks tavasına düzgünce dizerek, Tavayı  Bimeks Turbomeks ızgara alanına yerleştin. Bimeks Turbomeks kapağını kapatıp, 200 derecede 8-10 Dakika pişirin. Kabaklar soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış dereotu ekleyin. kabaklar soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış dereotu ekleyin. Azar azar sütü ekleyip kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın. Kıvamı kek harcı akışkanlığında olmalı. Kabakların üzerine beşamel sostan gezdirin, üzerine de kaşar peyniri rendeleyin. 180 derece önceden ısıtılmış Bimeks Turbomeks’te. Kaşar peyniri eriyip kızarana kadar 7 dakika pişirin. Ardından çıkarıp servis edin. Afiyetler olsun.

Yorumlar