Bimeks Turbomeks İle Revani
Tarifi İçin Malzemeler
• 3 adet yumurta
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 çay bardağı ay çiçek yağı
• 1 su bardağı irmik
• 1,5 su bardağı un
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilin
Şerbeti için:
• 2,5 su bardağı toz şeker
• 3 su bardağı su
• 1/2 adet limon suyu
Servisi için:
• 2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
Bimeks Turbomeks ile Revani Tarifi / Nasıl Yapılır?
Tatlının şerbetini hazırlamak için; 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye aktarın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın. 3 yumurta bir kabın içerisine aktarın. Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın. Son olarak 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı da karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün. Yağlanmış Bimesk Turbomeks tavasına hazırladığınız revani karışımını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece Bimeks Turbomeks ile 15 - 20 dakika kadar pişirin. Bimeks'ten çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin.
Afiyet Olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder