Revani

 Bimeks Turbomeks İle Revani

Tarifi İçin Malzemeler

3 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı ay çiçek yağı

1 su bardağı irmik

1,5 su bardağı un

1 su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

Şerbeti için:

2,5 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

1/2 adet limon suyu

Servisi için:

2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi

Bimeks Turbomeks ile Revani Tarifi / Nasıl Yapılır?

Tatlının şerbetini hazırlamak için; 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye aktarın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın. 3 yumurta bir kabın içerisine aktarın. Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği de ekledikten sonra tekrar karıştırın. Son olarak 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı da karışıma ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün. Yağlanmış Bimesk Turbomeks tavasına hazırladığınız revani karışımını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece Bimeks Turbomeks ile 15 - 20 dakika kadar pişirin. Bimeks'ten çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekene kadar bekleyin.

Afiyet Olsun!

Yorumlar