Bimeks Turbomeks Tavasında Antep Tava Tarifi
Malzemeler
• 500 gram kuşbaşı et
• 2 adet patates
• 2 adet patlıcan
• 3 adet domates
• 2 adet kuru soğan
• 1 adet kapya biber
• 6 diş sarımsak
• 2 yemek kaşığı domates salçası
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 1 su bardağı su
• Tuz
• Kekik
• Karabiber
• Kimyon
• Toz kırmızı biber
Antep Tava Tarifi / Nasıl Yapılır?
Domates, soğan, ve patatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Patlıcanı alaca soyun. Biber ile beraber patlıcanı da küp küp doğrayın. Eti, Bimesk Turbomeks tavasına alın. Üzerine sebzeleri de ekleyin. Bir kâseye salçayı koyun. Ardından sarımsağı rendeleyin. Üzerine baharatları ve suyu ilave edin. Güzelce karıştırdıktan sonra et ve sebzelerin üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış Bimeks Turbomeks’e tavasını yerleştirip kapağını kapatın. 175 derecede 25-40 dakika pişirin. Sıcak Servis edin.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder