Tavuk Güveç

Bimeks Turbomeks İle Tavuk Güveç Tarifi
Malzemeler
800 gr. ızgara tava tavuk eti
1 kilo patates
2 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
2 adet soğan
1 baş sarımsak
1 küp tavuk suyu
80 ml. sıvı yağ
Tuz
Mercanköşk
Karabiber
Kekik
Beyaz biber

Yapılışı
Patatesleri yıkayıp soyun ve parçalara bölün. Tavuk etlerini küp küp kesip Bimeks Turbomeks tavasında az yağda kavurmaya başlayın. Sonra patatesler ,soğan ,sarımsaklar ve biber ile birlikte soteleyin. Üzerine 100 ml. su ile tavuk suyu küpü atıp, Önceden ısıtılmış Bimeks Turbomeks tavasında güvecinizi 15 dakika pişiriniz. Güveciniz piştikten sonra, Bimeks Turbomeks'i kapatıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. ,
Afiyet olsun.

Yorumlar