Lahmacun


Bimeks Turbomeks İle Lahmacun Yapılışı
HAMURU İÇİN :
330 gr beyaz ekmek unu (2 su bardağından biraz fazla)

1 çay kaşığı instant maya (kuru maya değil, lütfen karıştırmayalım)
1.5 çay kaşığı tuz
200 ml ılık su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
İç malzemeler
350 gr yağlı kıyma
1 adet büyük kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
2 adet domates
1 adet dolmalık biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
(baharat ölçülerini damak zevkinize göre azaltıp-çoğaltabilirsiniz)

YAPILIŞI :
Unu bir kabın içine eliyoruz. Maya ve tuzu ekleyip harmanlıyoruz. Ilık suyun içine zeytin yağını koyuyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıp suyu içine döküyoruz. Hepsini harmanlıyoruz.

Tezgahı ve elimizi unlayıp elastik ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz (10-15 dk)
Kabımızın içini yağlayıp hamurumuzu kaba aktarıp üstünü kapatıp iki katı olana kadar dinlendiriyoruz (30-45 dk)

Hamuru unlanmış tezgaha alıp eşit parçalara bölüyoruz.

Her parçayı merdane ile çok ince bir şekilde açıyoruz (Yırtılmayacak şekilde, ne kadar ince açarsanız o kadar iyi sonuç alıyorsunuz. Çünkü pişerken hafif kabarıyorlar)

Açtığımız hamurun içine, harcı elimizle eşit şekilde bastırarak yayıyoruz. (Kıymayı yayarken hamurda hafif boş alanlar kalabilir, kıymayı çok sıkıştırmayın)

Bimeks Turbomeks ızgara bölümünü açıyoruz maksimum sıcaklığa getirip, Bimeks Turbomeks ızgara bölümüne lahmacunları yerleştirip kapatıyoruz. Bir dakika da lahmacunlar hazır.

(Afiyet Olsun)

Yorumlar