Bimeks Turbomeks İle Izgara Dana Antrikot Tarifi
Pişme Süresi: 4 Dakika
malzemeleri
800 gr dana antrikot
400 gr patates
200 gr kırmızı soğan
1 havuç
1 dolmalık biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Marine sos için
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Tuz Karabiber
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı yoğurt
Yarım yemek kaşığı hardal
1 çay kaşığı sarımsaklı çeşni
Yapılışı
Marine sos için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırın. Antrikotları marine sosta bir gün süreyle bekletin.Bimeks Turbomeks'in ara telini üzerine yerleştirin. Antrikotları Bimeks Turbomeks ızgara alanına yerleştirip her iki tarafını da pişirin. ( Pişme Süresi: 3 Dakikadır.)Daha sonra, dilimlediğiniz kırmızı soğan, havuç ve dolmalık biberi de Bimeks Turbomeks ızgara alanında közleyin. Patatesin kabuklarını soymadan elma dilim kesip Bimeks Turbomeks tavasına alın. Tavayı Bimeks Turbomeks'e yerleştirip, 4 dk pişirin. Servis tabağına antrikotları, patatesleri ve kızarttığınız sebzeleri yerleştirip servis yapın.Izgarada dana antrikot artık hazır, afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder