Izgara Dana Antrikot

Bimeks Turbomeks  İle Izgara Dana Antrikot Tarifi
Pişme Süresi: 4 Dakika
malzemeleri
 800 gr dana antrikot
400 gr patates
200 gr kırmızı soğan
1 havuç
1 dolmalık biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Marine sos için
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber 
1 çay kaşığı kekik   
Tuz   Karabiber   
Yarım yemek kaşığı biber salçası   
Yarım yemek kaşığı yoğurt   
Yarım yemek kaşığı hardal   
1 çay kaşığı sarımsaklı çeşni
Yapılışı
Marine sos için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırın. Antrikotları marine sosta bir gün süreyle bekletin.Bimeks Turbomeks'in ara telini üzerine yerleştirin. Antrikotları Bimeks Turbomeks ızgara alanına yerleştirip her iki tarafını da pişirin. ( Pişme Süresi: 3 Dakikadır.)Daha sonra, dilimlediğiniz kırmızı soğan, havuç ve dolmalık biberi de  Bimeks Turbomeks ızgara alanında közleyin. Patatesin kabuklarını soymadan elma dilim kesip  Bimeks Turbomeks tavasına alın. Tavayı Bimeks Turbomeks'e yerleştirip, 4 dk pişirin. Servis tabağına antrikotları, patatesleri ve kızarttığınız sebzeleri yerleştirip servis yapın.
Izgarada dana antrikot artık hazır, afiyet olsun.

Yorumlar