Bimeks Turbomeks İle Trabzon Ekmeği
Trabzon Ekmeği Malzemeleri
• 250 gr. beyaz un
• 250 gr. tam buğday unu
• 375 ml. ılık su (kaynatılıp ılımış)
• 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
• 1/2 yemek kaşığı tuz
• 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
Trabzon Ekmeği Tarifi / Nasıl Yapılır?
• İki unu da bir elek yardımıyla bir kaba eleyin. İkisinin iyi şekilde birbirine karışmasını sağlayın.
• Ardından tuz, zeytinyağı eklenir. Suyun içine konulmuş eritilmiş mayalı ve şekerli su una eklenir. Elinizle yoğurabilirsiniz.
• Eğer ekmek makineniz varsa önce maya sonra şeker sonra un ve ılık su, yağ ve tuz eklenir. Hamur yoğurma modunda çalıştırılır.
• Elde yoğuruyorsanız 10 dakika boyunca ekmeği yoğurmalısınız. Üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika soğuk ortamdaysanız 1 saat dinlendirin. Ardından hamuru çıkarıp ezerek zarf şeklinde katlayıp yeniden kabın içine koyup üstünü kapatın. Bu işlemi 30 ar dakika aralarla iki kez tekrarlayın.
• Ekmek makinasından çıkardığınız hamurunuzu, ya da yoğurduğunuz hamurunuzu küçük bir parçayı ayırarak yuvarlak hale getiriniz. Küçük parçayı saç örgüsü gibi yapıp ekmeğin üzerine su yardımıyla yapıştırın.
• Ekmek hamurunun üzerine bez örterek 45-60 dakika daha mayalandırın.
• Üstüne su sürerek önceden ısıtılmış Bimeks Turbomeks tavasına yerleştirip 170 derecede 10-15 dakika pişirin.
• Ekmeği bir beze sarılı halde dinlendirip afiyetle yiyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder