Malzemeler
• Yarım kg orta yağlı kıyma (Kıymayı birkaç kez kıyma makinesinde çektirirseniz daha lezzetli olur)
• 1 tane kuru soğan
• 1 tane yeşil biber
• ¾ demet maydanoz
• 1 diş sarımsak
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kekik
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 2 çay kaşığı tuz
Üzerini Süslemek İçin
• 1 tane domates
• 1 tane soğan
• 2 tane çarliston biber
Sosu İçin
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?
• Soğan, maydanoz ve yeşil biberi robotta çekin. Eğer robotunuz yoksa bunları çok ince olacak şekilde doğrayın.
• Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine robottan geçirdiğiniz malzemeleri ve baharatları ekleyin.
• Harcı iyice yoğurun. Kebabın şekli bozuk olsun istemiyorsanız, yoğurma işlemine dikkat edin.
• Hazırlanan karışımı Bimeks Turbomeks Tavasına hiç boşluk kalmayacak şekilde her tarafını kapatacak şekilde yayın.
• Üzerini süslemek için, domatesi dörde bölüp kıymanın üzerine dağıtın.
• Biberlerin saplarını alıp ortan 2’ye bölüp domateslerin aralarına sıralayın.
• Soğanı da soyup 4 parçaya ayırarak aynı şekilde sıralayın.
• Salçayı sıvı yağ ile karıştırarak, Bimeks Tavasının her tarafına gezdirin.
• 250 derecede ısıtılmış Bimeks Turbomeks’in derecesini 200 dereceye alıp. 25 dakika pişirin..
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder