Bimeks Turbomeks İle Tepsi Kebabı



Malzemeler

Yarım kg orta yağlı kıyma (Kıymayı birkaç kez kıyma makinesinde çektirirseniz daha lezzetli olur)
1 tane kuru soğan
1 tane yeşil biber
¾ demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
Üzerini Süslemek İçin
1 tane domates
1 tane soğan
2 tane çarliston biber
Sosu İçin
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?

Soğan, maydanoz ve yeşil biberi robotta çekin. Eğer robotunuz yoksa bunları çok ince olacak şekilde doğrayın.
Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine robottan geçirdiğiniz malzemeleri ve baharatları ekleyin.
Harcı iyice yoğurun. Kebabın şekli bozuk olsun istemiyorsanız, yoğurma işlemine dikkat edin.
Hazırlanan karışımı Bimeks Turbomeks Tavasına hiç boşluk kalmayacak şekilde  her tarafını kapatacak şekilde yayın.
Üzerini süslemek için, domatesi dörde bölüp kıymanın üzerine dağıtın.
Biberlerin saplarını alıp ortan 2’ye bölüp domateslerin aralarına sıralayın.
Soğanı da soyup 4 parçaya ayırarak aynı şekilde sıralayın.
Salçayı sıvı yağ ile karıştırarak, Bimeks Tavasının her tarafına gezdirin.
250 derecede ısıtılmış Bimeks Turbomeks’in derecesini 200 dereceye alıp. 25 dakika pişirin..

Afiyet olsun.

Yorumlar