Malzemeler
• 3 patlıcan
• Zeytinyağı
• Tuz
• Karabiber
Kıymalı harç için
• 1 soğan
• 4 diş sarımsak
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 800 g kuzu kıyma
• 1 domates
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• Tuz
• Karabiber
Kremalı sos için
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 4 yemek kaşığı un
• 2,5 su bardağı süt
• 1 su bardağı krema
• 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
• Tuz
• Karabiber
Üzeri için
• 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Fırında Musakka Nasıl Yapılır?
• Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak doğrayın. Yağlı kağıt serili Bimeks Tavasına dizip üzerine zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiber serpin.
• Önceden ısıtılmış 250 derece Bimeks Turbomeks’te patlıcanlar kızarıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
• Kıymalı harç için yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin.
• Kıymayı ilave edin ve rengi dönünceye kadar kavurun. Rendelediğiniz domates, salçalar, tuz ve karabiberi ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin.
• Kremalı sos için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ekleyip rengi dönünceye kadar kavurun.
• Süt ve kremayı ilave edin, topaklanmaması için sürekli karıştırın. Muskat rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip, sos kıvam almaya başlayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın.
• Pişen Patlıcanları Bimeks Tavasından alıp, Bimeks Tavasını temizleyip hafif yağlayın. Patlıcanları hafif yağladığınız Bimeks tavasına dizin. Üzerine kıymalı harçtan ekleyip tekrar patlıcan dizin.
• Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. En üste kremalı sostan yayıp, rendelenmiş taze kaşar peynirini serpin.
• Önceden ısıtılmış 180 derece Bimeks Turbomeks’te 15-20 dakika daha pişirip fırından alın. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun
Yorumlar
Yorum Gönder