Bimeks Turbomeks İle El Açması Peynirli Maydanozlu Gözleme


Malzemeler

1. 250 gr un (tepeleme 10 çorba kaşığı)
2. 5 gr tuz (tepeleme 1 çay kaşığı)
3. 200 ml oda ısısında su (1 su bardağı) 

Yapılışı

Yapılışı: Unu derin bir kaba eleyin, tuzu katın ve ortasında bir çukur oluşturun. Suyu da azar azar unun ortasında açtığınız çukura ekleyip kenar kısımda ki unları ortasında yavaş yavaş ıslatın iyice yoğurun. Yuvarlak bir hamur oluşturup,3 eşit parçaya bölün. Temiz düz bir zeminde (masa üzeri veya mutfak setinin üzerinde) avucunuza aldığınız unu serperek üzerine bıraktığınız hamuru merdane ya da oklava ile açın. Hamuru iyice merdane ile sağa sola ileriye geriye bastırarak ezin, ardından merdaneye sararak inceltip 28x30 çapında yuvarlak bir yufka oluşturun. Elde ettiğiniz yufkanın üzerine yarısını örtecek şekilde istediğiniz malzemelerden koyup, yufkanın diğer yarım kısmını üzerine çevirin. Kenarlarını elinizle bastırın ya da hamur kesme rulosu ile keserek yapışmasını sağlayın. Önceden 200 derecede ısıtılmış Bimeks Turbomeks ızgara alanında Pişirebilirsiniz.
Afiyet Olsun!

Yorumlar