Bazlama

 Bimeks Turbomeks ile Bazlama



Yapımı için malzemeler

3-4 su bardağı un

Yarım paket yaş maya (veya 1,5 tatlı kaşığı instant maya)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

2 su bardağı kadar ılık su

Bazlama tarifi / Nasıl yapılır?

Önce yaş maya ile şekeri karıştırın ve ılık su ile eritin. Ardından karışıma unu ve tuzu ilave edin. Tuzunu da ekleyip yavaş yavaş ılık su katarak yoğurmaya başlayın. İyice yoğurduğunuz hamuru üzerini bir bezle örterek mayalanması için kenara alın. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle ya da merdaneyle hafifçe unlayarak yarım santimetreden daha kalın olacak şekilde açın. Açtığınız bazlamaları üzerine bir bez örterek yeniden mayalanmaya bırakın. Mayalanan bazlamanızı oklavayla açarak önceden 250 derecede ısıttığınız Bimeks Turbomeks ızgara alanına yerleştirip kapağını kapatınız. Pişme süresi 1-2 dakika.

Afiyet olsun.

Yorumlar