Antep Lahmacun

 Bimeks Turbomeks İle Antep Lahmacun


Malzemeler

750 gram orta yağlı iri kıyma et

150 gram kuyruk yağı

1 yemek kaşığı domates ve biber salçası

1 demet maydanoz

3 baş sarımsak

6-7 adet kırmızı biber

2 adet yeşil biber

2 domates

1 yemek kaşığı isot ve pul biber

1 tatlı kaşığı karabiber ve kimyon

Hamuru için:

250 gram un

1,5 su bardağı su

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Antep Lahmacun Tarifi / Nasıl Yapılır?

Geniş bir kaba unu eleyin. Elediğiniz unun içine kuru mayayı, tuzu ve zeytinyağını ekleyin. Oda sıcaklığındaki suyu unun üzerine azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Ele yapışmayacak kıvama gelince hamuru dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan, cevizden büyük olacak şekilde bezeler koparıp yuvarlayın ve oklava yardımıyla ileri geri olacak şekilde hamuru açın.

Açtığınız hamurun üzerine hazırladığınız harcı eşit miktarda yayın. İç harcınız koyu olursa yarım çay bardağı su ekleyerek harcı açabilirsiniz.

Önceden ısıtılmış Bimeks Turbomeks Izgara alanına, ızgara  telini yerleştirdikten sonra hazırladığınız lahmacunları dizip kapağını kapatınız. Pişme Süresi: 1-2 dakika

Afiyet olsun!


Yorumlar