Ispanaklı Borani

Bimesk Turbomeks İle Ispanaklı Borani Tarifi
Pişme Süresi: 15-20 dakika
Malzemeler:
500 gr ıspanak
200 gr minik doğranmış kuzu eti (dana da kullanabilirsiniz) 
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
2 su bardağı kadar sıcak su (suyunu istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz ama yemeğin biraz kıvamlı olması gerekiyor )
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı tuzlu yoğurt (tepeleme olacak detaylar için püf noktasını okuyun :))) 
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tane kuru kırmızı biber (baş biber)
Yapılışı:
Kuzu eti Bimeks Turbomeks tavasına bırakılıp kapak kapatılır. Kendi suyunu salıp çekene kadar kapağı kapalı olarak pişirilir. Sıvı yağ ve tereyağı eklenir. Kuru soğan ufak doğranıp kavrulur. Ispanaklar iyice yıkanır, doğrandıktan sonra boraniye eklenir.1-2 dakika fazla sulandırmadan kavrulur. Yıkanıp kurulanan kuru biber kıyılır, İnce doğranmış sarımsakla beraber ıspanakların üzerine eklenip karıştırılır.  Kaynar su ilave edilir. haşlanmış nohut eklenir.  Malzemeler hep beraber tıkırdamaya başlayınca tuzlu yoğurt ilave edilir, karıştırılıp bir iki kaynar sonrası kapatılıp servis yapılır.
Afiyet olsun!

Yorumlar