Kuşbaşı Pide

Bimeks Turbomeks İle Kuşbaşı Pide Tarifi
Pişme süresi:8 dk.
Malzemeler:
500 gr tavla zarından küçük doğranmış dana eti,
6 adet yeşil biber,
2 adet büyük boy domates,
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ,
Tuz,
2 su  bardağı rendelenmiş Kaşar peyniri,
2 yemek kaşığı sıvı yağ.
Hamur için;
1/2 su bardağı ılık su,
1/2 su bardağı ılık süt,
2,5 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı kuru maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı şeker.
Yapılışı
Hamur için su, süt, maya, şeker ve tuzu bir karıştırma kabında karıştırın,Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Hamuru toparlayıp üzerini örtün ve 45 dk-1 saat kadar mayalanmaya bırakın,
Bu sırada Bimeks Turbomeks tavasında yağı eritin.Etleri ekleyip 200 derece ( 4. kademe )  suyunu salıp çekene kadar kavurun, 5 dk. kadar pişirin. Daha sonra, çok minik doğranmış biberleri ekleyip 1-2 dk. daha soteleyin,
Soyulup tavla zarı büyüklüğünde doğranmış domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar pişirin,
Tuzunu ekleyip ateşten alın. Hamuru tekrar yoğurup mandalina büyüklüğünde toplar yapın ve bolca unladığınız tezgahta ince uzun şekilde açın.Pide hamurlarını üzerlerine harçtan yayıp kenarlarını içeri doğru katlayın ve uçlarını birleştirin,Kenarlarını sıvı yağ ile yağlayın,
190 derecede ( 3 -4 Kademe arası) önceden ısıtılmış Bimeks Turbomeks ızgara alanında ( ara telini bırakarak) kenarları kızarana kadar pişirin.
Daha sonra, Bimeks Turbomeks'ten çıkarıp üzerlerine rendelenmiş Kaşar peyniri serpin ve tekrar Bimeks Turbomeks ızgara alnına yerleştirip peynir eriyene kadar pişirin.
Afiyet olsun!

Yorumlar