Kalamar Izgara

Bimesk Turbomeks İle Kalamar Izgara Tarifi
Malzemeler
400 gr.Hazir kalamar
Küçük bir roka demeti
1/2 limonun suyu
1 çay kasigi taze ögütülmüs karabiber
1/2 su bardagi zeytinyagi
2 çay kasigi toz seker
1 çay kasigi karbonat
2 çorba kasigi soya sosu
3 dis dövülmüs sarmisak
Yapılışı
Zeytinyagi, limon suyu, toz seker, karbonat, soya sosu, sarmisak, tuz ve karabiberi bir kapta iyice çirparak karistirin.
Terbiye sosunun 3 çorba kasigini kenara ayirin.Kalamarlari yikayip içlerini temizleyiniz.Hazirlamis oldugunuz terbiye sosunu kalamarlarin üstüne dökün ve 30 dk.kadar buzdolabinda bekletin. Kalamarlari terbiye sosundan alin ve Bimeks Turbomeks Izgara alanında ( ara telini bırakarak) Kapağını kapatarak pisirin. Pisirmis oldugunuz kalamarlari rokanin üstüne yerlestirin.Bir kenara ayirmis oldugunuz 3 çorba kasigi terbiye sosunu üzerlerine döküp servis yapin.
Patetes Kizartmasi ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun

Yorumlar