Kabak Tatlısı

Bimeks Turbomeks'te Kabak Tatlısı Tarifi
malzemeler
1 kg kabak (kestane kabağı)
1/2 kg şeker
ceviz içi
yapılışı
Kabakların içini ve kabuklarını temizledikten sonra dilimleyerek derince bir kaba yerleştirin.
Şekeri üzerine ekleyerek kapağını kapatın ve bir gece bekletin.
Hiç su eklemenize gerek yok, özellikle bal kabağı çok sulanacaktır.
Bu nedenle tercihimiz kestane kabağı, hem daha lezzetli, hem de bu tatlıya daha uygun.
Şekerde beklemiş kabağınızı ertesi gün Bimeks Turbomeks tavasına koyup, tavayı ızgara alanına yerleştirerek 170-180 ( 3-4 Kademe) derece üstünün rengi değişmeye başlayıncaya kadar pişirin.
Bimeks Turbomeks Tavasının içinde birikmiş olan şeketli sudan bir miktar bir kaseye alın, içine 1/2 su bardağı kadar daha şeker ekleyip eritin ve Bimeks Turbomeks'teki kabakların üzerine eşit bir şekilde gezdirin ve 3 dakika kadar daha pişirmeye devam edin.Bu tatlınızın üstünün karamelize olmasını sağlayacaktır.
Tatlınız ılndıktan sonra dövülmüş ceviz ve dilerseniz kaymakla servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun!

Yorumlar