Zeytinyağlı Sarma

Bimeks Turbomeks İle Zeytinyağlı Sarma Tarifi
Malzemeler
1 kg tuzlu üzüm yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1′er tatlı kaşığı nane, pulbiber, karabiber
5-6 dal maydanoz
Yapılışı
BİMEKS TURBOMEKS TAVASINA yağın yarısını koyarak doğramış olduğunuz soğanları kavurun. Baharatları da ekleyerek yıkanmış olan pirinci de ilave edin. Küçük küçük doğradığınız maydanozu da ilave ederek yaprağın tuzuna göre tuzunu ayarlayın. Yaprak iyice yıkandıktan sonra bile tuzlu ise iç malzemesine daha az tuz ekleyin. 2 DAKİKA piştikten sonra BİMEKS TURBOMEKS TAVASINI Çıkartıp, iç malzemelerini ayrı bir kaba koyuN. Tavayı havlu kağıdına bir miktar sirke döküp silin. ( Tavanızı tertemiz yapacaktır.)
Yaprakları düz bir yere sererek içerisine çok fazla olmayacak şekilde örneğin bir kalem kalınlığında iç malzemesini koyun. Ve yanlarını kapatarak sigara böreği gibi sarın.
Sardığınız dolmaları BİMEKS TURBOMEKS TAVASINA düzenli bir şekilde dizin üzerine kalan zeytin yağını gezdirin. Ekşi olmasını isterseniz 1 adet limonu dilimleyerek sarmaların üzerine koyun. Sarmaların üzerine gelecek kadar su ilave ettikten sonra Bimeks Turbomeks'e yerleştirip kapağını kapatın. Kaynadıktan sonra sık sık suyunu kontrol ederek pişirin. TOPLAM 15 DAKİKADA SARMALARINIZ PİŞMİŞ OLACAKTIR.
AFİYET OLSUN!

Yorumlar