Zeytin Yağlı Biber Dolması

Bimeks Turbomeks İle Zeytin Yağlı Biber Dolması Tarifi
Malzemeler:
- 10-12 dolmalık biber
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı kaynar su
- 2 orta boy kuru soğan
- 2-3 yemek kaşığı dolusu dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 silme çay kaşığı yenibahar
- 1 silme çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım küçük çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Pişirme suyu için malzemeler:
- Yarım küçük çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı kaynar su
Yapılışı
Dolmanın iç harcı için, soğanı çok ince ince doğrayın. Pirinçleri ayıklayıp, beyaz su akmayana kadar iyice yıkayın. Kuş üzümlerini bir kaseye koyup, üzerine kaynar su ekleyin. Hem yumuşayıp şişecekler, hem de kirleri, çöpleri alt tarafta birikecek. Kullanmadan önce, diplerinden almamaya çalışarak, kuş üzümlerini kaseden alın. Bir kere daha sudan geçirin.
Tencereye zeytin yağını koyun. Isınınca içine dolmalık fıstıkları ekleyin. Biraz pembeleşmeye yakın, ince çok ince doğranmış soğanları ilave edip, soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Ardından pirinci, tüm baharatları,kuş üzümünü ve suyunu ekleyip bir karıştırın. Dolma içini, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ağza hafif tıkır tıkır gelen, baharatlı bir pilav elde etmiş olduk. (Pirinçlerin pilav gibi pişmemesi lazım, çünkü yapraklarla beraber bir posta daha pişecekler.)
Dolmalık yeşil veya kırmızı biberlerin içlerini, fazla sıkı olmayacak şekilde harçla doldurun. (Pişerken, pirinçler biraz daha büyüyecek.) Kapak olarak, domates parçaları kullanabilirsiniz. Dolmaları dik bir şekilde BİMEKS TURBOMEKS TAVASINA dizin. Üzerine pişirme suyu olarak, kaynar su ve zeytinyağı karışımını dökün. Sık sık suyunu kontrol ederek, pişirin.
Zeytinyağlı Dolmanız Bimeks Turbomeks ile 17 DAKİKA da hazır. Afiyet olsun!

Yorumlar