Soğan Kebabı


Bimeks Turbomeks İle Soğan Kebabı ( Gaziantep Yöresi)
Malzemeler
2 kg kebaplık soğan (arpacık)

800 gr yağılı kıyma

Yarım su bardağı nar ekşisi sosu
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
1,5 su bardağı su

Yapılışı
Soğanlarımızın iki ucunu kesiyoruz ve bol suda yıkıyoruz. Dıştan bir zar kabuğu soyulacaktır. Tamamen soyulmamasına dikkat edin, kurumaması için kabuklar gerekli. Kıymamızın içine biraz tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyerek yoğuralım. Soğanları, tepeden aşağı doğru keselim; midye gibi açılıncaya dek. Kıymalardan küçük küçük toplar yapıp, soğanlarımızın aralarına yerleştirelim. Sonra da tüm soğanları Bimesk Turbomeks tavasına, yanyana dizelim. Bir bardak suya biraz tuz ilave edip Bimeks Turbomeks tavasının üzerine gezdirelim.
Bimeks Turbomeks'in kapağını kapatıp, 200 derecede ( 4. kademe) 15 dakika pişirelim. Yarım su bardağı nar ekşisi sosuna yarım su bardağı su ekleyerek karıştıralım ve fırındaki yemeğimizin üzerine gezdirelim. Yarım saat daha 200 derecede pişirelim.
AFIYET OLSUN.

Yorumlar