Kuru Fasülye

Bimeks Turbomeks İle Kuru Fasülye Tarifi
Malzemeleri
2 su bardağı kuru fasulye
2 adet iri domates
1 çorba kaşığı domates salçası
2 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı tereyağı
2-3 adet acı biber kurusu
3-4 su bardağı tavuk suyu (evde hazırlanmış)
1 tutam tuz
Yapılışı
Akşamdan ıslatılmış fasulyeleri Bimeks Turbomeks tavasında kaynamaya bırakın. (su üzerlerini 6-7 cm. geçmelidir). Fasulyelerin yumuşaması, ancak diri kalması tıkırdamaya başlayana kadar pişirin. Fasülyeleri tavadan alıp suyunu süzün. çok ince doğranmış Soğani, 2-3 çorba kaşığı su ve iki çeşit yağla Bimeks Turbomeks tavasına koyup kavurun. Soğanları bu şekilde öldürdükten sonra salçayı ekleyin ve yakmamaya Özen göstererek, güzel bir koku verinceye kadar tahta kaşıkla karıştırın. Çekirdekleri çıkarılarak rendelenmiş domatesleri, bir-iki yerinden delinmiş biberleri ve tuzu içine attıktan sonra Bimeks Turbomeksin kapağını kapatıp domates suyunu çekinceye kadar pişirin. Bu aşamada sıcak tavuk suyunu, ardından da fasulyeleri ekleyin. Bütün malzemenin tatlarının iyice kaynaşması için 15 dakika kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra Bimeks Turbomeks'i kapatıp 30 dakika bekletin. Gerekirse tekrar ısıtıp servis yapın.
Sulu yemeyi tercih edenler, pişirmeyi su fasulyelerin üzerindeyken sonlandırmalıdır. Bu durumda kuru fasulye yarı sulu olur ve yanında limonla ikram edilir. Kuru fasulye pilav yanında servis yapılacaksa suyunu biraz daha çekmesi gerekir.
Afiyet olsun!

Yorumlar