Kumpir

Bimeks Turbomeks İle Kumpir Tarifi
Malzemeler
3 adet büyük boy patates,
2 yemek kaşığı tereyağ,
150-200 gr kaşar rendesi,
,200 gr haşlanmış mısır,
200 gr garnitür,
Tuz,
Ketçap, Mayonez.

Yapılışı
Patatesleri ayrı ayrı alüminyum folyoya sarıp Bimeks Turbomeks Tavasına bırakıp, Tavayı Bimeks Turbomeks Izgara alanına yerleştirin. 250 derecede yaklaşık 15 dk yumuşayana kadar pişirin.
Patatesleri alüminyum folyodan çıkarıp yeniden Bimeks TurbomeksTavasına yerleştirin ve kabuklarının sertleşmesi için tekrar 10 dk. daha aynı ısıda pişirin. Bimeks Turbomeks'ten aldığınız patateslerden birinin üzerinden uzunlamasına bir kapak kesin,
Bir tatlı kaşığı yardımıyla içini ezmeye başlayın. Bir yandan da tereyağ ve kaşarı azar azar ekleyin.Patates, kaşar ve tereyağ iyice karıştığında, patates kenarlara doğru genişlediğinden içi azalmış gibi görünecektir.Diğer patateslerden birini ikiye kesip bir yarısının içini alın ve tereyağ-kaşar eklediğiniz patatese ekleyerek karıştırın,
Bu aşamada damak zevkinize göre tuz eklemeyi unutmayın,
Onun üzerine ise mısır ve garnitürü koyun.En son ketçap ve mayonez sıkın.
Diğer patatesi de aynı şekilde hazırlayın.
( İsteğe bağlı iç harcına değişik malzemeler ekleyebilirsiniz.)
Afiyet olsun.

Yorumlar