Katıklı Dolma

Bimeks Turbomeks İle Katıklı Dolma
Malzemeler
2 kg kabak
Yarım kg yağsız kıyma veya tavuk kıyması
2 kase köftelik bulgur
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Yoğurt
2 yemek kaşığı kuru reyhan otu
2 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
 Yapılışı
Orta kalınlıktaki kabaklar uçları kesilerek hafifçe kazınır. Bir kabak büyüklüğüne göre genelde 4-5 halka şeklinde kesilir ve içleri oyulur. Oyulan kabaklar tuzlanarak bekletilir. Kıyma, köftelik bulgur, rendelenmiş soğan, reyhan, pul biber ve tuz geniş bir kapta su yardımıyla iyice yoğrulur. Su elle hafifçe dökülerek yoğrulur. Çok su kullanılmamalı, yoğurularak yumuşatılmalı. Hazırlanan içten köfteler yapılır. Kabakların içine doldurulup bastırıldıktan sonra, www.bimeksturbomeks.com tavasına dizilir. Hafifçe tuz dökülür. 2 su bardağı kaynamış su ilave edilerek yaklaşık 10 dk pişirilir. Servis yapılırken sarımsaklı yoğurt ve biberli tereyağı üzerine gezdirilir.

Yorumlar