Kabak Karnıyarık

Bimeks Turbomeks İle kabak Karnıyarık Tarifi
Malzemeler
5 kabak
4 soğan
3 domates
2 köy biberi
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
3 diş sarımsak
zeytinyağı
su
tuz
karabiber
Yapılışı
Kabakları uzunlamasına ikiye kesiyoruz. Bıçak ve kaşık yardımıyla içlerini boşalıyoruz. Üzerlerine tuz, karabiber ve zeytinyağı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 220 derecelik Bimeks Turbomeks ara telini bırakarak, ızgara alnında pişiriyoruz.Soğanları piyazlık doğruyoruz. Sarımsakları doğruyoruz. Derin bir tavaya zeytinyağı döküyoruz ve soğanı, sarımsağı soteliyoruz. Biberleri ayıklıyoruz ve doğruyoruz. Biberi de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Salçasını koyup sotelemeye devam ediyoruz. Domatesleri soyup küçük küp şeklinde doğruyoruz. Sıcak suyla kıvamını açıyoruz. Tuz, karabiber koyuyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Pişen kabakları Bimeks Turbomeks Tavasına alıp, iç harcını içlerine paylaştırıyoruz. Sonrada Bimeks Turbomeks ızgara alanına tavasını yerleştirip kapağını kapatıyoruz. Pişme süresi: 10 - 15 dk
Servis ederken üzerine dereotu ve maydanoz dalları koyarak servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.


Yorumlar