İtalyan Usulü dana Haşlama

Bimeks Turbomeks İle İtalyan Usulü dana Haşlama Tarifi
Malzemeler
500 gram dana eti,iri kuşbaşı doğranmış
6 adet patates,iri doğranmış
1 adet havuç, iri doğranmış
yarım demet maydonoz
1/2 fincan sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 adet soğan,rendelenmiş
Yapılışı
Öncelikle dana etini hiç su eklemeden kendi suyunu salıp çekene kadar www.bimeksturbomeks.com tavasında haşlayın. Haşladıktan sonra etleri bir kaseye alıp, Bimeks Turbomeks tavasına sıvı yağ koyup bu yağda soğanları pembeleşene kadar kavurun.Üzerine sırası ile salçayı,haşlanmış etleri,patatesleri, havuçları ekleyip 1-2 dakika kavurun. 5 su bardağı su ilave edin.Tuz ve karabiberini de ekleyip Bimeks Turbomeks'i 180 dereceye getirip pişmeye bırakın. Pişmesine yakın ince kıyılmış maydonozları ilave edin.Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...

Yorumlar