İskender Kebap

Bimeks Turbomeks İle İskender Tarifi
Malzemeler
Döner için
400 Gram dana bütün et (doğranmamış)
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, Kekik
Sos İçin
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Su bardağı rendelenmiş domates
1 Su bardağı sıcak su
3 Yemek kaşığı ketçap
Tuz
Diğer Malzemeler
2 Adet sivri yeşil biber
2 Adet domates
Kızartmak için yağ
Altı için
2 Adet tırnaklı pide
2 Yemek kaşığı tereyağı
Üstü için
Yoğurt
1 Yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı


Öncelikle eti dondurmamız gerekiyor ki kolayca kesilsin. Ya bir gün önceden koyup, yapacağımız zaman dışarı çıkarıp yarım saat bekleteceğiz, ya da aldığımızda dondurucuya koyup kesmesi kolay hale gelene kadar yaklaşık 1-1,5 saat buzlukta tutacağız. Karar sizin…
Pideleri 2 parmak genişliğinde kare kare doğrayalım

Donuk eti ince ve uzun dilimler halinde (döner keser gibi) kesiyoruz.
Bimeks Turbomeks tavasına koyup, kapağını kapatıyoruz, yumuşayana kadar yani suyunu salıp tekrar çekene kadar hiç çevirmeden pişiriyoruz. (Kontrol edelim yumuşamadıysa biraz kaynar su ilave edebiliriz)
Etler pişerken sosumuzu hazırlayalım.
SOS: Yağları koyup salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz, üstüne domates rendesini ve sıcak suyu koyup kaynatıyoruz. Ocaktan almaya yakın ketçap ve tuzunu ilave ediyoruz. Sos hazır smile ifade simgesi
Etler piştikten sonta, tavayı Bimeks Turbomeks'ten alıp, Bimeks Turbomeks Izgara alanında önce biberleri, ardından da 4' e böldüğümüz domatesleri közlüyoruz (tabağa koyacağız)
Izgara alanına 2 kaşık tere yağını koyup, doğranmış pideleri kavuralım.
Bu arada geniş tabaklarımızı (mümkünse kayık tabaklarımızı) hazırlayalım
Bimeks Turbomeks Tavasına 2 kaşık sıvı yağ+2 kaşık tereyağı koyalım kendi suyunda haşlanmış etlerimizi biraz kavuralım. etlerin üzerine tuz ve kekik serpelim.Hafifçe kızarsınlar
Sıra yerleştirmeye geldi;
Tabaklarımıza önce kızarmış pideleri koyalım, sosu üzerine gezdirelim ve üzerini etlerimizle kaplayalım.
Tabağın bir kenarına yoğurt koyalım. Bu arada; dilerseniz yoğurdu, pide ve sosların üzerine yayıp, üstünü et ile kaplayabilirsiniz.
Etlerin üzerine yine sostan koyalım, kızdırdığımız tere yağını da döküp, domates ve biberle süsleyelim.
İşte bu kadar…
Mutlaka deneyin, sonra da oturup iltifatların keyfini çıkarın.
Şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar