Hünkarbeğendi

Bimeks Turbomeks İle Hünkarbeğendi Tarifi 
Malzemeler
1 kg patlıcan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
Yarım kg kuzu eti (kemiksiz, kuşbaşı doğranmış)
1 soğan
1 çorba kaşığı salça
Tuz,
karabiber
Yapılışı
Patlıcanları Bimeks Turbomeks'te kabuklan yanıp, içi yumuşayıncaya kadar közleyin. El dayanacak sıcaklığa geldiğinde elinizle kabuklarını soyun. Çatalla iyice ezin. Bimeks Turbomeks tavasına 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. İçine unu ekleyin ve unun çiğ kokusu çıkıp hafifçe sararıncaya kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun. Bir yandan karıştırmayı sürdürürken diğer yandan sütü azar azar ilave ederek una iyice vedirin. Unun topaklanmasına engel olmak için karıştırmaya ara vermeyin. İçine ezilmiş patlıcanı ekleyin. Bu kez dövercesine karıştırıp sosu Bimeks Tavasından alıp, küçük bir tenece koyup kapağını kapatın. Bimeks Turbomeks tavasına etleri, 1 çorba kaşığı tereyağıyla beraber koyun. Et saldığı suyu çektiğinde incecik doğranmış soğanı ilave edin. Et esmerleşip kabuk bağlamaya kadar karıştırarak kavurun ve salçayı ekleyin. Salçanın çiğ kokusu çıkana kadar 2-3 dakika daha kavurmayı sürdürün. Üzerine 2 su bardağı kadar su ilave edip, Bimeks Turbomeks'in kapağını kapatın. Et yumuşayıp suyun yarısını çekinceye kadar pişirin. Eti Bimeks Turbomeks'ten almaya yakın tuzunu koyup karıştırın. Bir süre daha pişirip ateşten alın. Tabağa önce beğendi sosunu koyun, üzerine etleri yerleştirin. Üzerine karabiber serperek hünkar beğendinizi sıcak servis yapın.
Bİmeks Turbomeks ve siz! Mutfakta harikalar yaratıyorsunuz!




Yorumlar