Biberli Kuşbaşı

Bimeks Turbomeks ile Biberli Kuşbaşı Tarifi
Malzemeler
1 kg kuşbaşı kontrfile

2 adet orta boy soğan
9-10 adet yeşil biber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı köri
1 tutam kekik

Yapılışı
1- Etlerinizi, Bimeks Turbomeks tavasına koyun – 200 derecede, etler önce suyunu salacak ardından da suyunu çekecektir –
2- Etler suyunu çektikten sonra sıvı yağı ekleyin
3- Etleri ara ara karıştırarak her tarafının iyice kızarmasını sağlayın.
4- Etler kızardıktan sonra, küp küp doğradığınız soğanları tavaya ekleyin. Soğanlar hafif pembeleştikten sonra julyen doğradığınız biberleri ilave edip iyice karıştırın
5- Biberler biraz piştikten sonra Bimeks Turbomeks'in ayarını 150 dereceye getirerek pişirmeye devam edin
6- Baharat ve tuzu ilave ettikten sonra malzemeleri iyice karıştırın 4-5 dakika daha bekledikten sonra Bimeks Turbomeks'i kapatıp, tavasını içinden çıkarttıktan sonra 10 dk yemeği dinlendirin. Ardından söğüş olarak doğradığınız domates ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!

Yorumlar