Bazlama

Bimeks Turbomeks İle Bazlama Tarifi
Pişme Süresi: 2,5 dakika
Malzemeler
4 bardak un
1.5 bardak ılık su
1.5 çay kaşığı kuru maya veya 1/4 paket yaş maya
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Mayayı, tuzu ve şekeri ılık suda eritin. Karışıma unu ekleyip yumuşak bir kıvamda (kulak memesi denilen kıvam) yoğurun.
Hamurun üstünü ıslak nemli bir bez ile örtün. Yaklaşık 2-2.5 saat, hamur iki katına çıkıncaya kadar oda sıcaklığında dinlendirin.Hamur istenilen ölçüde mayalandığında, bazlama yapımına başlayabilirsiniz.Hamuru 5 parçaya ayırıp yuvarlak beze yapın.. Bezeleri ıslak nemli bir bezin üstüne koyup üstlerini yine ıslak nemli bir bez ile örtün. Hamuru, ıslak nemli bezin üzerinde dinlendirmek, hamurun daha fazla kaparmasını ve içini çekmesini sağlıyor. Bezeleri 10 dakika dinlendirdikten sonra yaklaşık yarım santim incelikte yuvarlak açın. Bu işlem için ellerinizi kullanmak daha pratik olacaktır. Tekrar ıslak nemli bezin arasına koyup 10 dakika daha dinlendirin.Hamur hazır olduğunda Bimesk Turbomeks ızgara alanına yerleştirip 250 derecede ( 5. Kademe) Pişirin.
Afiyet Olsun!

Yorumlar