Arpacık Soğanlı Et Yahnisi

Bimeks Turbomeks İle Arpacık Soğanlı Et Yahnisi Tarifi
Pişme Süresi: 15 dakikadır. 
Malzemeler 
500 gr kuşbaşı doğranmış dana veya kuzu eti 
500 gr arpacık soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Etleri güzelce yıkayıp, kenara alın. Suyunun süzülmesi sağlayın.Bimeks Turbomeks'i 200 Dereceye getirin. ( 4. Kademe) Daha sonra, ızgara alanına tavasını yerleştirip içine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve eritin. Üzerine kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin. 1-2 yemek kaşığı sirke döküp, hafifçe karıştırın. Ardından tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte etleri kendi suyu ile yumuşayana kadar pişirin.Etiniz fazla su verdiyse 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz.Etiniz piştikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı salça ekleyin, kısa bir süre daha kavurun. Akabinde etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su dökün. Arpacık soğanlı et yahnisin ana malzemesi olan arpacık soğanları da ekleyip, tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, 1 kez daha karıştırın. Kısık ateşte arpacık soğanlar yumuşayana kadar pişirin.Arpacık soğanların dağılmaması için yemeğinizi pişme süresi boyunca sıkça karıştırmayın.
Arpacık soğanlı et yahnisi piştikten sonra Tavasını Bimeks Turbomeks'ten alıp 2- 3 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına bırakıp üerini de pulbiber ve kekik ile süsleyip, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!

Yorumlar